Connect with us

Gaya Hidup

Kulit kusam terkurung semasa PKP, terkejut muka ‘glow’ selepas terapi Aqua Peel.

Published

on

3 bulan terperap dirumah akibat pelaksanaan PKP, kulit makin kusam, blackhead dan whitehead penuh dimuka lagi-lagi dekat hidung, macam tentera nak pergi berperang.

Berikut merupakan pengalaman penulis sendiri merasai proses terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS).

Saya tergerak hati untuk mencuba terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS) setelah menerima pelbagai maklum balas positif daripada rakan-rakan yang telah mencuba rawatan di sana.

Kebetulan, NS sedang mengadakan promosi ‘Reopening Sale’, harga terapi Aqua Peel terlajak murah dengan harga RM99! Dengan hanya RM99 sahaja, anda menerima rawatan yang asalnya berharga RM250! Berbaloi bukan?

Pengalaman semasa saya lakukan facial di sini memang tip top! Daripada pintu masuk sampailah ke bilik rawatan, saya dilayan bak puteri. Rawatan dimulakan dengan ‘Consultation dan Face Skin Analysis’ untuk tengok masalah kulit muka kita, yang kemudian menentukan rawatan yang bersesuaian dengan keadaan kulit muka ketika itu. Sepanjang di NS, saya boleh katakan sangat selesa sehinggakan semasa sesi urutan yang dilakukan oleh ahli terapi, saya terlelap. Setiap rawatan di wajah dilakukan dengan sangat lembut. Semasa proses sedutan whitehead dan sel kulit mati pun tidak terasa sakit! Memang terbaik cara kerja ahli terapi di sini.

Nampak tak betapa banyaknya whitehead dan sel kulit mati yang disedut?

Selepas selesai sesi terapi, kulit memang terasa lembut, licin, dan segar. Habis segala blackhead, whitehead dan sel kulit mati disedut. Tentera yang penuh dekat hidung, pipi dan dagu akhirnya berenang-renang di dalam ‘waste bottle’ tu! Memang puas hati! Senang kata, ‘glow’ terus muka selepas buat Aqua Peel tu.

Sebelum beredar, mereka hidangkan pula air teh o suam dengan ‘chocolate chip cookies’ yang sedap! Servis Narqes Skintelligent memang terbaik!

Disebabkan jangkitan Covid belum berakhir, ramai yang masih takut nak mendapatkan rawatan wajah yang memerlukan sentuhan jarak dekat ni. Sejujurnya, saya berasa selamat apabila membuat rawatan di sini kerana setiap ahli terapi mematuhi SOP yang ditetapkan dan Narqes Skintelligent melaksanakan SOP yang sangat ketat demi menjaga keselamatan pelanggan mereka.

Setelah diselidiki, latar belakang Pengasas NS, Puan Narqes, beliau merupakan bekas pelajar jurusan Farmasi kumpulan pertama di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan kemudiannya bertugas selama 6 tahun di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dibahagian pendaftaran produk. Di situ beliau telah terlatih untuk hanya mengeluarkan produk yang selamat digunakan oleh pengguna.

Tengoklah ‘therapists’ Narqes Skintelligent ni, dah macam frontliners KKM kan? 🙂

Antara SOP yang dilaksanakan di NS ialah setiap ‘therapist’ wajib memakai face mask, face shield, sarung tangan dan PPE. Setiap uniform ini akan dinyahkuman setiap kali selepas digunakan. 1 pelanggan, 1 ahli terapi dan ahli terapi perlu menyahkuman pada diri sendiri sebelum memulakan terapi kepada pelanggan seterusnya. Cadar katil dan kain kemban pelanggan juga ditukar untuk setiap pelanggan.

Puan Narqes juga telah menghasilkan ‘Customized Transparent Intubation Facial Safety Box’ sebagai perlindungan tambahan kepada pelanggan dan ahli terapi bagi mengelakkan sebarang jangkitan COVID-19.

Penulis ketika sesi rawatan.

Promosi masa terhad NS Aqua Peel.

NS Aqua Peel yang saya cuba sendiri adalah promosi TERHAD. Ianya sempena pembukaan semula Narqes Skintelligent, facial lengkap untuk masalah Blackhead/Whitehead dan membuang sel-sel kulit mati terkumpul hanya berharga RM99 (Harga asal: RM250). Promo masa terhad ini hanya untuk pelanggan kali pertama yang datang ke NS sahaja ya.

Terdapat juga promosi untuk pakej-pakej terapi yang anda boleh jimat sehingga RM 1000! Klik pada gambar untuk maklumat lanjut.

Sementara promosi terlajak murah ni masih ada, saya nak bagi hadiah facial dekat mak dan adik saya. Jomlah kita grab slot kita sebelum promosi ‘reopening sale’ ni tamat. Sekarang kan dah boleh keluar, mestilah kena cantik nak jumpa orang kan?

Tengoklah wajah-wajah yang ‘glow’ selepas selesai ‘skin treatment’ mereka.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi Narqes Skintelligent di 013-2635007 atau anda boleh klik di sini!

Selain itu, produk yang saya grab semasa di sana ialah Set Covid Kit! Dahlah harga berpatutan, semua yang kita perlukan ada dalam satu Covid Kit ni.

Saiz Covid Kit tu comel sahaja, nak bawa pergi mana-mana senang, nak bagi hadiah dekat orang pun boleh. Kita mestilah jaga kebersihan diri kita kan, sama-sama bantu negara matikan rantaian Covid-19 di Malaysia. Malaysia Boleh!!

Di bawah, saya turut sertakan produk-produk daripada Narqes Skintelligent untuk mencegah jangkitan Covid-19:

Covid Kit – 1 set RM40

Antiseptic Hand Wash 60ml , Instant Hand Sanitizer 60ml , Surface Disinfectant 60ml (Untuk nyahkuman pada apa sahaja permukaan. Contohnya, pemegang troli pusat beli-belah). Derma Rescue Gel 60ml (Untuk melembabkan kembali tangan anda), Face Mask 5pcs, Gloves 2 pasang.

Selain daripada set Covid Kit, NS juga ada menjual:

Disinfectant Tablet

100tablets RM180, 100tablets RM200 (with water pump).

Instant Hand Sanitizer

1 Botol (500ml) RM35

Jika dibandingkan dengan harga pasaran, memang berbaloi sangat produk ni setanding dengan kualiti dia. Jadi kalau korang nak beli produk atau nak dapatkan ‘facial treatment’, boleh terus pergi ke cawangan NS yang berdekatan dengan korang atau boleh beli secara online di website! Oh ya, untuk corporate order pun ada tau! Boleh hubungi NS untuk dapatkan harga korporat/borong untuk produk-produk ni.

Online website Narqes Skintelligent

Official website – www.narqes.com

Untuk membeli barang – www.shopnarqes.my

Cawangan Narqes Skintelligent yang anda boleh hubungi:

NS Ampang : 0132635007

NS Wangsa Melawati: 0133266768

NS Rawang: 0132515657

NS Gombak: 0162323829

NS Klang: 0194817576

NS Damansara: 0186656910

NS Petaling Jaya: 0109841718

NS Shah Alam: 0168722887

NS Manjung: 0109795749

NS Langkawi: 0164004544

NS Alor Setar: 0196628382

NS Kulim: 0103196030

NS Cyberjaya: 0102309006


Hubungi mereka untuk menempah slot anda HARI INI! Tawaran adalah TERHAD.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

covid-19

KAJIAN UNICEF DAN UNFPA MENDAPATI WANITA PALING TERKESAN MENTAL DAN FIZIKAL KERANA PKP

Published

on

By

Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat pandemik COVID-19 menyebabkan ramai wanita terkesan dari segi fizikal dan emosi dalam tempoh setahun yang lalu sehingga kini.

Itu berdasarkan Siri Keempat Kajian Keluarga di Pinggiran oleh Tabung Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNICEF) dan Tabung Kependudukan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNFPA). Laporan itu menyatakan secara keseluruhannya responden merasakan beban rumah tangga meningkat semasa PKP kerana lebih banyak orang tinggal di rumah untuk tempoh yang lebih lama.

“Ini merupakan punca wanita rasa tertekan dan penat. Beban ini terus dirasai semasa PKP 2.0 apabila banyak ahli keluarga belum dapat memulakan kegiatan ekonomi atau pendidikan di luar rumah. Kesan yang dialami oleh golongan wanita tidak sama seperti kumpulan lelaki,” memetik laporan itu.

Ibu tunggal lebih teruk terkesan berbanding keluarga yang mempunyai lelaki sebagai ketua keluarga. Mereka menanggung sebahagian besar tanggungjawab menjaga keluarga. Ia lazimnya memberi kesan besar kepada kesejahteraan fizikal dan mental mereka yang mungkin mempunyai kesan jangka panjang kepada mereka dan anak-anak.

Projek Kajian Keluarga ini ditaja oleh UNICEF dan UNFPA untuk membantu penggubalan dasar dan menggalakkan wacana umum mengenai kesan pandemik COVID-19 ke atas wanita dan kanak-kanak di Malaysia yang melibatkan 500 keluarga berpendapatan rendah yang mendiami 16 perumahan awam kos rendah di Kuala Lumpur.

Continue Reading

Gaya Hidup

10 tabiat yang menghalang anda daripada menjadi jutawan

Published

on

By

Foto: Amitahealth.org

Bagaimana untuk menjadi jutawan jika anda mempunyai tabiat yang serupa seperti ini? Di sini, kami akan berkongsi amalan yang harus anda tinggalkan.

1. Tidur berlebihan

Jika anda bangun lewat sehingga tengah hari dan terpaksa bekerja 12 jam atau lebih untuk menggantikan kerja yang sepatutnya telah dibuat dari awal pagi. Orang yang berjaya, diketahui bangun awal, biasanya sebelum orang lain di rumah, jadi mereka boleh bermula awal untuk memulakan kerja, membaca berita, menjawab e-mel, dan bersenam tanpa membuang masa mereka, dan semua ini dilakukan bersama-sama keluarga.

2. Mengabaikan kesihatan

Apabila anda tidak sihat, letih, kurang produktif, tertekan, dan lebih cenderung untuk sakit. Bagaimana anda boleh memberi tumpuan kepada perniagaan anda?

3. Tidak Membaca

Orang yang mempunyai wang, melabur masa dan usaha yang diperlukan untuk menambah pengetahuan mereka, mengikuti berita dan trend dalam industri mereka, belajar dari orang lain dan mengambil segala inisiatif untuk terus berinovasi.

4. Bergantung pada satu sumber pendapatan

Orang yang mempunyai banyak wang mempunyai beberapa sumber pendapatan. Kita perlu melabur sebahagian daripada pendapatan kita untuk membayar hutang kita, simpanan duit untuk persaraan dan melabur untuk menambah sumber pendapatan.

5. Tidak menetapkan bajet bulanan

Semua orang perlu membuat bajet dan berpegang kepadanya, tetapi malangnya, terdapat ramai orang yang tidak. Oleh kerana mereka tidak mengetahui sama ada mereka membelanjakan lebih daripada apa yang mereka perolehi, ia sering membawa kepada masalah kewangan. Jika anda seperti ini, maka anda perlu mula mengurangkan perbelanjaan yang bukan keperluan.

6. Suka bertangguh

Semua orang boleh berkata-kata ingin menjadi jutawan tetapi ia tidak akan menjadi kenyataan jika anda mempunyai sikap suka bertangguh. Jika anda ingin berjaya, tindakan harus dilakukan dengan segera.

7. Tidak mempunyai mentor

Kita memerlukan mentor untuk berjaya. Perlu mendapatkan ilmu dan tunjuk ajar daripada mereka agar usaha kita tidak membabi buta.

8. Kekal berada dalam zon selesa

Untuk berjaya, anda perlu mengambil risiko dan keluar dari zon selesa. Jika tidak, kejayaan anda akan tersekat.

9. Tidak bertanya soalan

Tidak semua yang kita tahu. Ketepikan ego anda. Jika anda tidak pasti tentang pelaburan atau idea untuk perniagaan anda, jangan teragak-agak untuk mendapatkan maklum balas dan khidmat nasihat.

10. Berfikiran negatif

Kejayaan jangka panjang hanya boleh dilakukan apabila anda mempunyai minda yang positif!

Berikut merupakan beberapa contoh pemikiran negatif yang paling biasa ada pada kita dan ianya boleh diatasi.

  • Meragui diri sendiri. – Latihan, pendidikan, dan mentor boleh mengubah pemikiran ini.
  • Percaya bahawa matlamat anda tidak dapat dicapai. -Fokus untuk mencapai matlamat harian anda dengan menolak diri anda melakukannya.
  • Mempunyai gred yang rendah. – Tidak! Gred dan kesukaran pembelajaran tidak menentukan kejayaan.
  • Perniagaan ini terlalu sukar. – Anda tidak akan tahu sehingga anda mencuba.
  • Kekurangan tumpuan. – Jalani gaya hidup yang sihat dan menetapkan matlamat harian boleh membuat anda fokus.

Semoga ini bermanfaat dan anda boleh kecapi kejayaan anda!

Petikan ini telah dialih bahasa. Petikan asal Entrepreneur.com

#MalaysiaBoleh!

 

Continue Reading

Ekonomi

Shopee mencatat peningkatan empat kali ganda permintaan untuk alat teknologi sejak PKP 2.0 bermula

Published

on

By

Shopee mencatat lonjakan permintaan alat teknologi untuk kegunaan pembelajaran dari rumah apabila kerajaan Malaysia melaksanakan semula perintah kawalan pergerakan (PKP 2.0) dengan lebih dari 550,000 unit terjual.

Pengarah urusan serantau, Ian Ho berkata platform e-dagang itu menyedari bahawa jualan barangan seperti komputer riba, telefon pintar, tablet, komponen rangkaian, papan kekunci, pencetak, dan sistem audio berkembang empat setengah kali ganda dalam tempoh lima hari berbanding PKP pertama tahun lepas.

“Sejak sesi pembelajaran dalam talian bermula pada pertengahan tahun 2020, kami menyedari bahawa alat teknologi sangat berguna untuk pembelajaran dan mereka yang bekerja dari rumah. Permintaan untuk PC dan alat untuk e-pembelajaran meningkat secara mendadak.Semasa Jualan Besar 12.12 pada 12 Disember 2020, kami menyatakan bahawa lapan daripada 10 teratas yang melaksanakan PKS Malaysia (perusahaan kecil dan sederhana) adalah peruncit elektronik yang mencatat jualan purata lebih RM800,000.” katanya.

 

Ian berkata, ibu bapa yang mempunyai lebih daripada satu anak di sekolah untuk sesi e-pembelajaran dapat mencari tawaran bundle atau tawaran tambahan oleh jenama dan peruncit di platform mereka untuk menikmati lebih penjimatan.

“Terdapat juga ‘trusted seller’ yang menjual komputer riba terpakai dan diperbaharui dengan harga dari RM325, bagi ibu bapa yang memerlukan lebih dari satu komputer riba untuk anak-anak mereka,” tambahnya.

Sementara itu, ketua National Tech Association of Malaysia (Pikom) Danny Lee mengatakan bahawa organisasi itu melihat permintaan untuk alat teknologi meningkat kerana keperluan penggunaan peranti seperti itu semakin meningkat sejak sesi pembelajaran dari rumah dan dalam talian bermula .

“Kerajaan mungkin perlu mempertimbangkan untuk menawarkan bentuk insentif lain bagi mendorong penggunaan dan pembelian produk teknologi yang lebih tinggi, seperti pengabaian Cukai Jualan dan Perkhidmatan, internet percuma, subsidi atau bahkan melakukan program seperti ‘1 keluarga, 1 komputer riba’,” katanya.

Dia mengatakan terdapat beberapa jenama di pasaran yang menawarkan potongan pada komputer riba dan desktop, terutama dalam tempoh ini.

“Pada masa yang sama, syarikat telekomunikasi juga menawarkan promosi hebat dalam pakej internet selama beberapa bulan terakhir ini dan mereka akan terus melakukannya. Penawaran data 1GB percuma juga diperpanjang,” tambahnya.

Sementara itu, YTL Foundation mengumumkan telah mengedarkan lebih dari 400,000 kad sim dan 100,000 telefon bimbit di seluruh negara sepanjang inisiatif ‘Learn From Home’ yang baru dilancarkan.

Sumber: https://ytlfoundation.org/learnfromhome/

Pengarah program, Datin Kathleen Chew berkata, inisiatif Learn From Home menawarkan 1,272 pelajaran yang diselaraskan dengan kurikulum yang dikembangkan oleh FrogAsia dengan kerjasama penyedia kandungan.

“Pelajar yang menggunakan platform Learn From Home juga dapat mengakses lebih dari 13.500 kuiz semakan yang meliputi kandungan pembelajaran yang sama, melalui aplikasi permainan mudah alih FrogPlay,” tambahnya lagi.

Artikel ini telah dialih kepada bahasa Melayu. Petikan asal Bernama

 

Continue Reading

Trending