Connect with us

Uncategorized

640km Hanya Perlu Satu Tangki Penuh!

Published

on

Pengembaraan Proton 1-Tank Proton Holdings Bhd di Wilayah Tengah berakhir dengan kejayaan pada 18 Julai 2018, membabitkan 36 peserta dalam 18 kereta yang meliputi jarak sejauh 640 kilometer, dengan hanya dengan satu tangki penuh bahan api.

Peserta yang terdiri daripada pengamal media, selebriti serta orang awam, memandu sama ada Proton Saga 1.3 transmisi pemboleh ubah berterusan (CVT), Persona 1.6 CVT atau Iriz 1.3 CVT, dari Pusat Kecemerlangan Proton di Shah Alam ke Ipoh dan kembali ke Setia Gemilang Auto, Shah Alam.

Perjalanan bermula di lebuh raya dengan peserta memandu laju antara 80km/jam dan 100km/jam sebelum memandu 60km/jam hingga 80km/jam di jalan alternatif dengan lalu lintas lain, projek pembinaan jalan, lori dan keadaan jalan harian biasa, kata syarikat pembuat kereta nasional itu dalam satu kenyataan.

Sebelum berakhir di garisan penamat, peserta melalui pengalaman pemanduan dinamik dan menggembirakan kenderaan PROTON, yang dilengkapi ciri keselamatan aktif ASEAN Lima Bintang kereta Persona dan Iriz, seperti kawalan kestabilan elektronik dengan kawalan cengkaman dan sistem brek anti-kekunci.

– Bernama

 

Kredit: MalaysiaKini

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pendidikan

Program pendidikan memperkasa golongan B40 dan tercicir

Published

on

Golongan B40 dan tercicir antara yang terbeban ketika Perintah Kawalan Pergerakan mula dijalankan pada bulan April 2020 yang lalu. Bagaimana program pendidikan daripada SOLS 24/7 dapat memperkasa golongan ini daripada terus terhimpit?

Jom tonton siri kedua temu bual eksklusif MalaysiaBoleh.com bersama SOLS 24/7.

 

Continue Reading

Belia

SOLS 24/7 memperkasakan belia daripada kumpulan B40

Published

on

SOLS 24/7 adalah sebuah organisasi kemanusiaan yang komited untuk berkhidmat, mendidik dan memperkasakan masyarakat miskin dan kurang berkemampuan.

Melalui pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial, SOLS 24/7 telah berusaha untuk mengubah komuniti yang kurang terlatih untuk mengembangkan potensi sebenarnya dalam mematahkan roda kemiskinan.

Menggunakan model dan reka bentuk khas – Sains Bahasa, Sains Teknologi dan Sains Kehidupan – organisasi ini telah menyediakan pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial secara percuma kepada masyarakat yang kurang berkemampuan di Malaysia.

Jom tonton siri pertama temu bual eksklusif MalaysiaBoleh.com bersama SOLS 24/7.

Continue Reading

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: