Connect with us

Uncategorized

Tony Fernandes dianugerahkan ijazah kehormat

Published

on

KETUA Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes telah dianugerahkan Ijazah Kehormat Honoris Causa oleh Universiti Cranfield di United Kingdom pada sambutan tamat pengajian yang diadakan pada 29 Jun 2018.

Fernandes adalah antara tiga pemimpin dari dunia perniagaan yang dihormati oleh Cranfield University, bersama Paul Stein, Ketua Pegawai Teknologi di Rolls-Royce dan bekas Ketua Pengarah di Kementerian Pertahanan; dan Martin Bromiley, OBE, pengasas dan ketua amal Kumpulan Faktor Manusia Klinikal.

Fernandes berkata, ini adalah satu keistimewaan yang hebat untuk dianugerahkan ijazah kehormat ini oleh Cranfield, sebuah institusi yang sangat berkaitan dengan sejarah penerbangan British.

“Dengan tumpuan yang kuat terhadap aplikasi praktikal, Cranfield telah menjadi peneraju dalam bidang aeronautik dan pengurusan sejak penubuhannya lebih daripada tujuh dekad lalu.

“Universiti ini juga dilengkapi dengan Pusat Penyelidikan Integrasi Aeroangkasa (AIRC) dan merupakan satu-satunya universiti di Eropah yang menyatukan kemudahan penyelidikan aeroangkasa utama seperti AIRC, lapangan terbang operasi dan landasan pacu di satu lokasi yang bersambung. Saya amat berterima kasih atas pengiktirafan ini,” katanya.

Cranfield adalah universiti pascasiswazah eksklusif bagi pemimpin global untuk pendidikan dan penyelidikan transformasi dalam teknologi dan pengurusan.

Artikel Asal: Sinar Harian

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: