Connect with us

Uncategorized

‘Dukun’ akan menghantui kaki-kaki wayang Indonesia tidak lama lagi

Published

on

KUALA LUMPUR: Kisah seram Dukun yang menggerunkan penonton Malaysia April lepas, dan mengaut RM10 juta dalam 20 hari, tidak lama lagi akan berada di Indonesia.

Pengeluarnya, Astro Shaw diwakili Najwa Abu Bakar berkata filem tentang seorang bomoh kejam bernama Diana Dahlan mungkin dikeluarkan dalam republik itu dalam masa sebulan.

“Kami masih dalam perbincangan dengan syarikat-syarikat utama pawagam Indonesia, tetapi ia akan pasti melawat negara itu tidak lama lagi,” katanya dalam satu temuramah hari ini.

Najwa menambah bahawa beberapa negara-negara jiran lain juga turut berminat mempunyai Dukun ditayangkan di pawagam mereka.

“Ia berita menarik untuk kami, dan menunjukkan bahawa filem Malaysia boleh pergi global, jika mereka mempunyai jalan cerita yang besar, seniman agung dan pengarah,” katanya.

Sementara itu, aktres Dukun Datin Seri Umie Aida semalam berkicau bahawa filem itu akan ditayangkan di Indonesia, dan melahirkan keyakinan bahawa ia akan diterima baik.

Dia turut berkicau kembali satu mesej daripada Paradigm Films yang berkata: “Filem kontroversi Dukun Malaysia akan ditayangkan dalam pawagam Indonesia tidak lama lagi!”

Dukun mendapat RM1.5 juta di hari pertama penyiarannya, dan Najwa mengatakan koleksi dari 120 buah pawagam di Malaysia dan Brunei ialahnya adalah tertinggi sehingga kini.

Selain Umie, kisah seram yang yang diarah oleh Daim Said dibintangi Faizal Hussein, Namron, Bront Palarae, Hasnul Rahmat and Elyana Emrizal.

Ia telah menjadi kontroversi selepas ia telah disiapkan 12 tahun lepas disebabkan sifat grafiknya dan jalan cerita dahsyat dikatakan berdasarkan secara longgar pada satu insiden betul yang mengandungi unsur keganasan dan tahayul – perbicaraan bomoh Mona Fandey pada awal 1990-an.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: