Connect with us

Politik

Top #4 Tradisi dalam Parlimen

Published

on

Banyak perkara yang berlaku semasa persidangan parlimen berlangsung dimana ramai orang tidak tahu. Ini termasuk wartawan yang selalu keluar masuk parlimen yea..  #MalaysiaBoleh

Global

Agama Islam tidak rasis: Cabaran besar bagi umat Islam dan Melayu di Malaysia.

Published

on

Continue Reading

Lain-lain

Syed Saddiq Antara 20 Anak Muda Paling Berpengaruh Di Dunia

Tahniah!

Syed Saddiq Antara 20 Anak Muda Paling Berpengaruh Di Dunia

Published

on

By

The World’s Most Influential Young People in Government

Syed Saddiq, 25, Menteri Belia Dan Sukan telah disenaraikan antara 20 orang anak muda yang paling berpengaruh di dunia menerusi ‘100 Future Leaders: The World’s Most Influential Young People in Government” terbitan Apolitical.’

Senarai itu memperlihatkan ratusan pencalonan daripada pakar dan organisasi terkemuka yang mengiktiraf setiap daripada mereka dalam pembikinan dasar kerajaan yang membuatkan mereka berjaya di usia muda.

Ia adalah sebahagian daripada usaha Apolitical sebagai meraikan belia di bawah umur 35 tahun sebagai anak muda paling berpengaruh kepada kerajaan di serata pelusuk dunia.

Penyeneraian ini membuktikan bahawa gerakan anak muda kini semakin mendapat tempat dalam penglibatan pengurusan kerajaan.

Syed Saddiq mendapat pencalonan selepas Apolitical ‘menghidu’ usaha yang diperkenal Syed Sadiq untuk cuba menggubah usia kelayakan mengundi daripada 21 tahun kepada 18 tahun.

Apolitical merupakan organisasi berpangkalan di London yang menyatukan penjawat awam dan pembuat dasar di 140 buah negara.

Sumber: Asia co

Continue Reading

dunia

Perpaduan Kaum di Malaysia

Published

on

Perpaduan kaum memang telah lama wujud sebelum dan selepas kemerdekaan. Hargailah apa yang telah diperjuangkan sebelum ini. Hayatilah sejarah Malaysia yang unik.

Continue Reading

Tular

Copyright © 2018 Malaysia Boleh