Connect with us

Gaya Hidup

Membina tabiat yang lebih baik dalam kehidupan dengan menggunakan strategi Sun Tzu

Published

on

Sun Tzu adalah ahli strategi ketenteraan legenda China purba dan beliau adalah penulis buku terkenal, The Art of War. Beliau adalah ‘Master of Soft Power and The Father of Agile Warfare’. Seseorang yang lebih suka menang tanpa berjuang atau beliau akan cuba untuk menang pertempuran yang lebih mudah terlebih dahulu.

Beliau menasihati tenteranya untuk membuat jalan dengan laluan yang tidak dijangka dan menyerang tempat yang tidak dijaga. Dia juga menyatakan, “Taktik tentera adalah seperti air. Seperti air, mengalir secara semulajadi, lari dari tempat-tempat yang tinggi dan ia mengalir deras ke bawah”. Oleh itu, dalam peperangan, cara itu adalah untuk mengelakkan apa yang kuat dan menyerang apa yang lemah.

Ajaran Sun Tzu memanjang jauh melampaui medan pertempuran kerana mereka fokus pada mencari cara yang paling mudah untuk mencapai matlamat tertentu. Pendekatan beliau boleh digunakan untuk segala-galanya dari pertumbuhan perniagaan, matlamat untuk menurunkan berat badan dan pembentukan tabiat manusia yang lebih baik.

Jom kita bincangkan bagaimana menerapkan strategi Sun Tzu dalam kehidupan seharian kita.

Perjuangan untuk membiasakan diri dengan tabiat yang lebih baik

Sering kali, kita cuba membina tabiat baru, mencapai matlamat besar, dan sebaliknya “menang dalam hidup” melalui kekuatan semata-mata. “Kami melawan pertempuran kami secara langsung dan menyerang musuh” – dalam kes ini, tabiat buruk kita adalah sesuatu yang paling kuat untuk kita lawan. Sebagai contoh:

  • Kita cuba mengikuti diet yang ketat semasa kita keluar makan malam bersama kawan-kawan.
  • Kita cuba menulis buku dalam persekitaran yang bising.
  • Kita cuba makan sihat di rumah yang penuh dengan gula-gula dan makanan yang tidak sihat.
  • Kita cuba melakukan kerja rumah sambil menonton televisyen.
  • Kita cuba menumpukan perhatian semasa menggunakan telefon pintar yang diisi dengan aplikasi media sosial, permainan, dan gangguan lain.

Dan apabila gagal mencapai matlamat kita, kita menyalahkan diri kita kerana tidak mencuba sedaya upaya. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, kegagalan bukanlah hasil daripada kemahuan yang lemah, tetapi hasil strategi yang buruk.

Pemimpin ketenteraan yang baik bermula dengan memenangi pertempuran mudah dan memperbaiki kedudukan mereka. Mereka menunggu sehingga musuh lemah sebelum mereka memulakan peperangan. Kenapa memulakan perang dengan memerangi pertempuran di kawasan yang dipertahankan dengan baik? Mengapa memulakan tabiat baru dalam persekitaran yang sukar?

Mari kita lihat kaedah Sun Tzu untuk membina tabiat yang lebih baik.

Contoh 1:

Sun Tzu: “Anda pasti berjaya dalam serangan anda jika anda hanya menyerang kawasan musuh yang tidak kuat.”

Diadaptasi: “Anda pasti dapat meneruskan tabiat anda jika anda hanya membina tabiat yang mudah untuk dilaksanakan.”

Contoh 2:

Sun Tzu: “Dia akan menang apabila dia tahu waktu terbaik untuk menyerang dan  bila waktunya untuk tidak berperang.

Diadaptasi: Kita perlu melakukan sesuatu tabiat yang mudah untuk dilaksanakan terlebih dahulu dan memilih untuk membuat sesuatu yang lebih sukar apabila kita telah bersedia

Untuk berubah menjadi seorang yang mempunyai tabiat yang lebih baik bukanlah sekadar soal kemahuan atau etika kerja. Ia juga memerlukan strategi yang baik. 

  • Jika anda cuba untuk membaca lebih banyak buku, jangan lakukannya di bilik yang dipenuhi dengan permainan video, Netflix, dan televisyen. Pindah ke persekitaran yang kurang gangguan.
  • Jika anda dikelilingi oleh orang-orang yang memandang rendah pada perubahan yang ingin anda lakukan pada diri anda, dekatkan diri anda bersama dengan orang yang mempunyai pemikiran dan impian yang sama seperti anda.

Kaji situasi anda. Bina tabiat dimana ia mudah untuk dilaksanakan.

Kedengarannya seperti mudah, tetapi berapa kerap kita menghadapi pertempuran yang sukar dan mengabaikan yang mudah? Kita mempunyai banyak masa untuk melawan pertempuran yang sukar. Jadi menangkan pertarungan yang mudah terlebih dahulu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ekonomi

5 LAMAN E-DAGANG BERIMPAK TINGGI DI MALAYSIA

Published

on

Wabak koronavirus mendorong peniaga untuk menjalankan perniagaan mereka atas talian. Ia turut memberi impak yang positif terhad pengaliran wang kerana rakyat bebas mendapatkan barang keperluan mereka tanpa perlu keluar daripada rumah.

Kemuculan pandemik ini turut memaksa peniaga untuk menukar strategi pemasaran mereka akibat kekangan daripada sudut logistik.

Memetik laporan yang dikeluarkan oleh My Metro, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Consumption Union Global Technology Sdn Bhd, Samantha Koh berkata, susulan sekatan yang dijalankan terhadap urusan perniagaan dan menukar strategi pemasaran, ia turut ‘memaksa’ pasaran e-perdagangan untuk berganjak kepada 10 tahun ke hadapan.

Menurut Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Alexander Nanta Linggi, aktiviti jual beli dalam talian turut mencatatkan peningkatan sebanyak 28.9 peratus April lalu, ketika negara menguatkuasakan Perintah Kawalan pergerakan (PKP), bermula Mac 2020.

Berikut merupakan 5 laman e-dagang berimpak tinggi di Malaysia (berdasarkan statistik yang dikeluarkan laman sesawang Statista pada suku pertama 2020, mengikut trafik bulanan):

1. Shopee

Sebanyak 27,273.3 juta klik telah direkodkan sepanjang suku pertama pada tahun 2020 menurut Statista, Shopee adalah pasaran e-dagang di Malaysia yang membantu menghubungkan antara pembeli dan penjual dalam proses transaksi untuk pembelian. Diasaskan oleh Forrest Xiaodong Li, Shopee yang pertama kali dilancarkan di Singapura pada tahun 2015, dan telah memperluas jangkauannya ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam, Filipina, dan Brazil. Kini, ianya diterajui oleh seorang anak muda, Chris Feng yang kini berpangkalan di Singapura.

Chris Feng, Ketua Pegawai Eksekutif Shopee. Kredit gambar: The Vulcan Post

Namun, apa yang menjadikan Shopee berbeza daripada Lazada adalah Shopee lebih menumpukan pada membeli-belah mudah alih (mobile shopping). Berbanding Lazada, Shopee mempunyai aplikasi mudah alih yang lebih baik daripada dengan rating 4.7/5 di dalam App Store milik Apple walaupun jatuh pada kedudukan No.2 bagi aplikasi membeli belah.

Website: https://shopee.com.my

Trafik bulanan: 27,273.3 juta

 

2. Lazada

 

Lazada mula ditubuhkan pada tahun 2011, Lazada adalah laman e-dagang yang popular bukan hanya di kalangan rakyat Malaysia, tetapi juga di Indonesia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam. Ia berfungsi sebagai pusat membeli-belah dalam talian dan pasar untuk peruncit untuk menjual produk mereka sendiri dalam talian. Meskipun berada pada kedudukan No.1, rating Lazada hanya pada tahap 4.6/5 berbanding Shopee yang berada dikedudukan kedua kerana kestabilan laman e-dagang ini terletak pada paparan desktop dan bukan aplikasi mudah alih.

Sebanyak 12,320 juta klik direkodkan sepanjang suku pertama tahun 2020 menurut Statista.

Jack Ma, Pengasas Alibaba. Kredit gambar: Liputan 6 Indonesia

Lazada yang telah dibangunkan oleh Rocket Internet kini telah dimiliki oleh Alibaba pada bulan April 2016 ketika dengan membeli 51 peratus saham Lazada dengan harga $ 1 bilion dan kemudiannya menambah $ 1 bilion lagi untuk meningkatkan ekuitinya menjadi lebih kurang 83 peratus. Sehingga tahun 2018, Alibaba telah melabur $ 4 bilion untuk “merancakkan lagi pertumbuhan” dan membantu Lazada sejajar dengan perkhidmatan e-dagang utama Alibaba.

Website: https://lazada.com.my

Trafik bulanan : 12,320 juta

 

3. PG Mall

Ditubuhkan pada tahun 2017, PG Mall adalah buah fikiran daripada Pengasas dan Pengerusi Eksekutif Public Gold Group, Dato’ Wira Louis Ng Chun Hau, yang bercita-cita untuk mengembangkan dan mendorong jenama tempatan untuk dibawa ke peringkat global di bawah model perniagaan Sharing Economy yang unik.

Dato’ Wira Louis Ng Chun Hau, Pengerusi Eksekutif dan Pengasas PG Mall. Kredit gambar: The Borneo Post

Pada suku pertama 2020, direkodkan sebanyak 1,688 juta klik telah direkodkan mengunjungi laman e-dagang ini. Namun, fokus laman e-dagang ini hanya pada paparan desktop dan tidak pada aplikasi mudah alih kerana kini ianya berada pada kedudukan 62 di dalam App Store.

Website: https://pgmall.my

Trafik bulanan: 1,688.5 juta

 

4. Lelong

 

Sebagai perintis bagi pasaran e-dagang Malaysia, Lelong wujud lebih lama daripada Lazada, 11Street dan Shopee. Ia ditubuhkan pada tahun 2007 dan pernah menjadi platform e-dagang terbesar di Malaysia. Bermula semasa ledakan era dotcom global pada tahun 2000 tetapi mampu bertahan sehingga kini dan pada hari ini laman webnya adalah laman lelongan dalam talian No.1 di Malaysia.

Pengasas Lelong.com.my , Richard Tan. Kredit gambar: Liveatpc.com

Walaupun kini statusnya telah jatuh sebagai laman web e-dagang teratas, Lelong masih berada di antara lima pasaran e-dagang teratas dengan jumlah trafik sebanyak 1,122.5 juta klik pada suku pertama tahun 2020.

Seperti platform e-dagang lain, Lelong juga memperoleh keuntungannya dengan mengenakan komisen kepada penjual setiap kali penjualan dibuat.

Website: https://www.lelong.com.my 

Trafik bulanan : 1,122.5 juta

 

5. Zalora

Zalora yang ditubuhkan oleh Rocket Internet pada tahun 2012 telah meluaskan empayar perniagaannya sebagai laman web e-dagang terbesar dan berkembang pesat di Asia Tenggara (SEA) dengan pengkhususan dalam bidang fesyen.

Syarikat e-dagang yang berpangkalan di Jerman ini turut mempunyai simpanan tunai sekitar € 2bil (RM9.16bil), sama seperti tahun lalu, menunjukkan bahawa ia tidak membuat pelaburan besar menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rocket Internet, Oliver Samwer.

Ia berfungsi sebagai platform bagi jenama fesyen untuk menjual produk mereka secara dalam talian kepada pelanggan yang mengunjungi laman web Zalora. Berada pada kedudukan kelima bagi laman e-dagang berimpak tinggi, Zalora telah dikunjungi sebanyak 1,106.7 juta klik oleh pengguna laman e-dagang tersebut.

Website: https://www.zalora.com.my/ 

Trafik bulanan: 1,106.7 klik

 

Semua 10 laman web e-dagang teratas di Malaysia yang disenaraikan di atas mempunyai versi aplikasi web dan mudah alih. Bagaimana pula dengan anda? Di antara laman e-dagang yang tersenarai dan tidak tersenarai di atas, mana satu yang menjadi pilihan anda?

Continue Reading

Gaya Hidup

Kulit kusam terkurung semasa PKP, terkejut muka ‘glow’ selepas terapi Aqua Peel.

Published

on

3 bulan terperap dirumah akibat pelaksanaan PKP, kulit makin kusam, blackhead dan whitehead penuh dimuka lagi-lagi dekat hidung, macam tentera nak pergi berperang.

Berikut merupakan pengalaman penulis sendiri merasai proses terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS).

Saya tergerak hati untuk mencuba terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS) setelah menerima pelbagai maklum balas positif daripada rakan-rakan yang telah mencuba rawatan di sana.

Kebetulan, NS sedang mengadakan promosi ‘Reopening Sale’, harga terapi Aqua Peel terlajak murah dengan harga RM99! Dengan hanya RM99 sahaja, anda menerima rawatan yang asalnya berharga RM250! Berbaloi bukan?

Pengalaman semasa saya lakukan facial di sini memang tip top! Daripada pintu masuk sampailah ke bilik rawatan, saya dilayan bak puteri. Rawatan dimulakan dengan ‘Consultation dan Face Skin Analysis’ untuk tengok masalah kulit muka kita, yang kemudian menentukan rawatan yang bersesuaian dengan keadaan kulit muka ketika itu. Sepanjang di NS, saya boleh katakan sangat selesa sehinggakan semasa sesi urutan yang dilakukan oleh ahli terapi, saya terlelap. Setiap rawatan di wajah dilakukan dengan sangat lembut. Semasa proses sedutan whitehead dan sel kulit mati pun tidak terasa sakit! Memang terbaik cara kerja ahli terapi di sini.

Nampak tak betapa banyaknya whitehead dan sel kulit mati yang disedut?

Selepas selesai sesi terapi, kulit memang terasa lembut, licin, dan segar. Habis segala blackhead, whitehead dan sel kulit mati disedut. Tentera yang penuh dekat hidung, pipi dan dagu akhirnya berenang-renang di dalam ‘waste bottle’ tu! Memang puas hati! Senang kata, ‘glow’ terus muka selepas buat Aqua Peel tu.

Sebelum beredar, mereka hidangkan pula air teh o suam dengan ‘chocolate chip cookies’ yang sedap! Servis Narqes Skintelligent memang terbaik!

 

Disebabkan jangkitan Covid belum berakhir, ramai yang masih takut nak mendapatkan rawatan wajah yang memerlukan sentuhan jarak dekat ni. Sejujurnya, saya berasa selamat apabila membuat rawatan di sini kerana setiap ahli terapi mematuhi SOP yang ditetapkan dan Narqes Skintelligent melaksanakan SOP yang sangat ketat demi menjaga keselamatan pelanggan mereka.

Setelah diselidiki, latar belakang Pengasas NS, Puan Narqes, beliau merupakan bekas pelajar jurusan Farmasi kumpulan pertama di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan kemudiannya bertugas selama 6 tahun di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dibahagian pendaftaran produk. Di situ beliau telah terlatih untuk hanya mengeluarkan produk yang selamat digunakan oleh pengguna.

Tengoklah ‘therapists’ Narqes Skintelligent ni, dah macam frontliners KKM kan? 🙂

Antara SOP yang dilaksanakan di NS ialah setiap ‘therapist’ wajib memakai face mask, face shield, sarung tangan dan PPE. Setiap uniform ini akan dinyahkuman setiap kali selepas digunakan. 1 pelanggan, 1 ahli terapi dan ahli terapi perlu menyahkuman pada diri sendiri sebelum memulakan terapi kepada pelanggan seterusnya. Cadar katil dan kain kemban pelanggan juga ditukar untuk setiap pelanggan.

Puan Narqes juga telah menghasilkan ‘Customized Transparent Intubation Facial Safety Box’ sebagai perlindungan tambahan kepada pelanggan dan ahli terapi bagi mengelakkan sebarang jangkitan COVID-19.

Penulis ketika sesi rawatan.

 

Promosi masa terhad NS Aqua Peel.

NS Aqua Peel yang saya cuba sendiri adalah promosi TERHAD. Ianya sempena pembukaan semula Narqes Skintelligent, facial lengkap untuk masalah Blackhead/Whitehead dan membuang sel-sel kulit mati terkumpul hanya berharga RM99 (Harga asal: RM250). Promo masa terhad ini hanya untuk pelanggan kali pertama yang datang ke NS sahaja ya.

Terdapat juga promosi untuk pakej-pakej terapi yang anda boleh jimat sehingga RM 1000! Klik pada gambar untuk maklumat lanjut.

Sementara promosi terlajak murah ni masih ada, saya nak bagi hadiah facial dekat mak dan adik saya. Jomlah kita grab slot kita sebelum promosi ‘reopening sale’ ni tamat. Sekarang kan dah boleh keluar, mestilah kena cantik nak jumpa orang kan?

Tengoklah wajah-wajah yang ‘glow’ selepas selesai ‘skin treatment’ mereka.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi Narqes Skintelligent di 013-2635007 atau anda boleh klik di sini!

Selain itu, produk yang saya grab semasa di sana ialah Set Covid Kit! Dahlah harga berpatutan, semua yang kita perlukan ada dalam satu Covid Kit ni.

Saiz Covid Kit tu comel sahaja, nak bawa pergi mana-mana senang, nak bagi hadiah dekat orang pun boleh. Kita mestilah jaga kebersihan diri kita kan, sama-sama bantu negara matikan rantaian Covid-19 di Malaysia. Malaysia Boleh!!

Di bawah, saya turut sertakan produk-produk daripada Narqes Skintelligent untuk mencegah jangkitan Covid-19:

Covid Kit – 1 set RM40

Antiseptic Hand Wash 60ml , Instant Hand Sanitizer 60ml , Surface Disinfectant 60ml (Untuk nyahkuman pada apa sahaja permukaan. Contohnya, pemegang troli pusat beli-belah). Derma Rescue Gel 60ml (Untuk melembabkan kembali tangan anda), Face Mask 5pcs, Gloves 2 pasang.

Selain daripada set Covid Kit, NS juga ada menjual:

Disinfectant Tablet

100tablets RM180, 100tablets RM200 (with water pump).

Instant Hand Sanitizer

1 Botol (500ml) RM35

Jika dibandingkan dengan harga pasaran, memang berbaloi sangat produk ni setanding dengan kualiti dia. Jadi kalau korang nak beli produk atau nak dapatkan ‘facial treatment’, boleh terus pergi ke cawangan NS yang berdekatan dengan korang atau boleh beli secara online di website! Oh ya, untuk corporate order pun ada tau! Boleh hubungi NS untuk dapatkan harga korporat/borong untuk produk-produk ni.

Online website Narqes Skintelligent

Official website – www.narqes.com

Untuk membeli barang – www.shopnarqes.my

Cawangan Narqes Skintelligent yang anda boleh hubungi:

NS Ampang : 0132635007

NS Wangsa Melawati: 0133266768

NS Rawang: 0132515657

NS Gombak: 0162323829

NS Klang: 0194817576

NS Damansara: 0186656910

NS Petaling Jaya: 0109841718

NS Shah Alam: 0168722887

NS Manjung: 0109795749

NS Langkawi: 0164004544

NS Alor Setar: 0196628382

NS Kulim: 0103196030

NS Cyberjaya: 0102309006

 

Continue Reading

Gaya Hidup

Pembeli panik punca roti gardenia semakin ‘pupus’

Published

on

Sumber: Resepi Gardenia Supporters Club – GSC

Roti gardenia di pasaraya dan kedai runcit semakin pupus akibat daripada kerakusan pembeli panik.

Walaupun pengeluaran gardenia adalah ditahap maksimum tetapi tetap tidak dapat menyelesaikan masalah ‘kepupusan’ roti gardenia ini sehinggakan terdapat netizen yang memuat naik di laman twitternya dengan melelong roti gardenia pada harga RM699 nego tipis hanya untuk serious buyer Haha!

Mungkin roti gardenia juga perlu di catu oleh penjual. Satu keluarga satu roti. Agar usaha ini dapat menyelesaikan masalah ‘kepupusan’ roti gardenia di kedai-kedai berhampiran kita.

Dan kepada pembeli panik di luar sana, sebelum membeli, ingatlah orang lain juga. Kita sama-sama berjuang untuk menghentikan penularan COVID-19 ini, jadi kita perlu bekerjasama dalam pelbagai aspek agar Malaysia akan tetap harmoni.

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: