Connect with us

Uncategorized

Logo kontroversi Visit Malaysia 2020 bakal bertukar

Published

on

Logo untuk kempen melawat Malaysia pada tahun 2020 ini akan digantikan dengan logo yang akan dipilih melalui pertandingan kelak. Kredit gambar: Asian Correspondent.

PETALING JAYA:Logo kontroversi Visit Malaysia 2020 yang dikritik ramai kerana dilihat seperti ‘kerja amatur’ akan direka semula.

Kementerian Pelancongan, Seni dan Kebudayaan kini sedang merancang untuk mengadakan pertandingan mereka logo untuk menggantikan logo kontroversi tersebut yang dilancarkan awal tahun dahulu.

“Pertandingan kali ini akan dibuat secara terbuka. Kami mahu mendapatkan rekaan yang terbaik berdasarkan perspektif orang ramai,” menurut menteri Datuk Mohamaddin Ketapi semasa dihubungi The Star semalam.

Perbincangan pada tahap kementerian akan diadakan dalam masa terdekat untuk membincangkan butiran logo tersebut lebih terperinci.

Logo Visit Malaysia 2020 tersebut dilancarkan di Chiang Mai, Thailand oleh bekas Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz bersempeba Forum Pelancongan ASEAN awal tahun ini.

Logo tersebut, yang diilhamkan dari setem pos memaparkan Menara Berkembar Petronas, seekor Orang Utan yang memeluk monyet Belanda dan seekor penyu yang mengenakan cermin mata.

Ia dikecam ramai kerana rekaannya yang dikatakan buruk dan tidak professional oleh netizen, selain ramai yang turut berkongsi rekaan mereka sendiri.

Antara logo rekaan yang dicadangkan netizen selepas pengumuman logo kontroversi tersebut di Chiang Mai.

Sebelum ini, Nazri telah mempertahankan logo tersebut, menegaskan ia dibuat oleh pekerja kementerian yang berpengalaman, meskipun dikritik ramai.

Malah, Tun Mahathir turut pernah ‘mengusik’ logo tersebut dalam laman Facebooknya ketika itu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Belia

SOLS 24/7 memperkasakan belia daripada kumpulan B40

Published

on

SOLS 24/7 adalah sebuah organisasi kemanusiaan yang komited untuk berkhidmat, mendidik dan memperkasakan masyarakat miskin dan kurang berkemampuan.

Melalui pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial, SOLS 24/7 telah berusaha untuk mengubah komuniti yang kurang terlatih untuk mengembangkan potensi sebenarnya dalam mematahkan roda kemiskinan.

Menggunakan model dan reka bentuk khas – Sains Bahasa, Sains Teknologi dan Sains Kehidupan – organisasi ini telah menyediakan pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial secara percuma kepada masyarakat yang kurang berkemampuan di Malaysia.

Jom tonton siri pertama temu bual eksklusif MalaysiaBoleh.com bersama SOLS 24/7.

Continue Reading

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: