Connect with us

Gaya Hidup

Kulit kusam terkurung semasa PKP, terkejut muka ‘glow’ selepas terapi Aqua Peel.

Published

on

3 bulan terperap dirumah akibat pelaksanaan PKP, kulit makin kusam, blackhead dan whitehead penuh dimuka lagi-lagi dekat hidung, macam tentera nak pergi berperang.

Berikut merupakan pengalaman penulis sendiri merasai proses terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS).

Saya tergerak hati untuk mencuba terapi Aqua Peel di Narqes Skintelligent (NS) setelah menerima pelbagai maklum balas positif daripada rakan-rakan yang telah mencuba rawatan di sana.

Kebetulan, NS sedang mengadakan promosi ‘Reopening Sale’, harga terapi Aqua Peel terlajak murah dengan harga RM99! Dengan hanya RM99 sahaja, anda menerima rawatan yang asalnya berharga RM250! Berbaloi bukan?

Pengalaman semasa saya lakukan facial di sini memang tip top! Daripada pintu masuk sampailah ke bilik rawatan, saya dilayan bak puteri. Rawatan dimulakan dengan ‘Consultation dan Face Skin Analysis’ untuk tengok masalah kulit muka kita, yang kemudian menentukan rawatan yang bersesuaian dengan keadaan kulit muka ketika itu. Sepanjang di NS, saya boleh katakan sangat selesa sehinggakan semasa sesi urutan yang dilakukan oleh ahli terapi, saya terlelap. Setiap rawatan di wajah dilakukan dengan sangat lembut. Semasa proses sedutan whitehead dan sel kulit mati pun tidak terasa sakit! Memang terbaik cara kerja ahli terapi di sini.

Nampak tak betapa banyaknya whitehead dan sel kulit mati yang disedut?

Selepas selesai sesi terapi, kulit memang terasa lembut, licin, dan segar. Habis segala blackhead, whitehead dan sel kulit mati disedut. Tentera yang penuh dekat hidung, pipi dan dagu akhirnya berenang-renang di dalam ‘waste bottle’ tu! Memang puas hati! Senang kata, ‘glow’ terus muka selepas buat Aqua Peel tu.

Sebelum beredar, mereka hidangkan pula air teh o suam dengan ‘chocolate chip cookies’ yang sedap! Servis Narqes Skintelligent memang terbaik!

 

Disebabkan jangkitan Covid belum berakhir, ramai yang masih takut nak mendapatkan rawatan wajah yang memerlukan sentuhan jarak dekat ni. Sejujurnya, saya berasa selamat apabila membuat rawatan di sini kerana setiap ahli terapi mematuhi SOP yang ditetapkan dan Narqes Skintelligent melaksanakan SOP yang sangat ketat demi menjaga keselamatan pelanggan mereka.

Setelah diselidiki, latar belakang Pengasas NS, Puan Narqes, beliau merupakan bekas pelajar jurusan Farmasi kumpulan pertama di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan kemudiannya bertugas selama 6 tahun di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dibahagian pendaftaran produk. Di situ beliau telah terlatih untuk hanya mengeluarkan produk yang selamat digunakan oleh pengguna.

Tengoklah ‘therapists’ Narqes Skintelligent ni, dah macam frontliners KKM kan? 🙂

Antara SOP yang dilaksanakan di NS ialah setiap ‘therapist’ wajib memakai face mask, face shield, sarung tangan dan PPE. Setiap uniform ini akan dinyahkuman setiap kali selepas digunakan. 1 pelanggan, 1 ahli terapi dan ahli terapi perlu menyahkuman pada diri sendiri sebelum memulakan terapi kepada pelanggan seterusnya. Cadar katil dan kain kemban pelanggan juga ditukar untuk setiap pelanggan.

Puan Narqes juga telah menghasilkan ‘Customized Transparent Intubation Facial Safety Box’ sebagai perlindungan tambahan kepada pelanggan dan ahli terapi bagi mengelakkan sebarang jangkitan COVID-19.

Penulis ketika sesi rawatan.

 

Promosi masa terhad NS Aqua Peel.

NS Aqua Peel yang saya cuba sendiri adalah promosi TERHAD. Ianya sempena pembukaan semula Narqes Skintelligent, facial lengkap untuk masalah Blackhead/Whitehead dan membuang sel-sel kulit mati terkumpul hanya berharga RM99 (Harga asal: RM250). Promo masa terhad ini hanya untuk pelanggan kali pertama yang datang ke NS sahaja ya.

Terdapat juga promosi untuk pakej-pakej terapi yang anda boleh jimat sehingga RM 1000! Klik pada gambar untuk maklumat lanjut.

Sementara promosi terlajak murah ni masih ada, saya nak bagi hadiah facial dekat mak dan adik saya. Jomlah kita grab slot kita sebelum promosi ‘reopening sale’ ni tamat. Sekarang kan dah boleh keluar, mestilah kena cantik nak jumpa orang kan?

Tengoklah wajah-wajah yang ‘glow’ selepas selesai ‘skin treatment’ mereka.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi Narqes Skintelligent di 013-2635007 atau anda boleh klik di sini!

Selain itu, produk yang saya grab semasa di sana ialah Set Covid Kit! Dahlah harga berpatutan, semua yang kita perlukan ada dalam satu Covid Kit ni.

Saiz Covid Kit tu comel sahaja, nak bawa pergi mana-mana senang, nak bagi hadiah dekat orang pun boleh. Kita mestilah jaga kebersihan diri kita kan, sama-sama bantu negara matikan rantaian Covid-19 di Malaysia. Malaysia Boleh!!

Di bawah, saya turut sertakan produk-produk daripada Narqes Skintelligent untuk mencegah jangkitan Covid-19:

Covid Kit – 1 set RM40

Antiseptic Hand Wash 60ml , Instant Hand Sanitizer 60ml , Surface Disinfectant 60ml (Untuk nyahkuman pada apa sahaja permukaan. Contohnya, pemegang troli pusat beli-belah). Derma Rescue Gel 60ml (Untuk melembabkan kembali tangan anda), Face Mask 5pcs, Gloves 2 pasang.

Selain daripada set Covid Kit, NS juga ada menjual:

Disinfectant Tablet

100tablets RM180, 100tablets RM200 (with water pump).

Instant Hand Sanitizer

1 Botol (500ml) RM35

Jika dibandingkan dengan harga pasaran, memang berbaloi sangat produk ni setanding dengan kualiti dia. Jadi kalau korang nak beli produk atau nak dapatkan ‘facial treatment’, boleh terus pergi ke cawangan NS yang berdekatan dengan korang atau boleh beli secara online di website! Oh ya, untuk corporate order pun ada tau! Boleh hubungi NS untuk dapatkan harga korporat/borong untuk produk-produk ni.

Online website Narqes Skintelligent

Official website – www.narqes.com

Untuk membeli barang – www.shopnarqes.my

Cawangan Narqes Skintelligent yang anda boleh hubungi:

NS Ampang : 0132635007

NS Wangsa Melawati: 0133266768

NS Rawang: 0132515657

NS Gombak: 0162323829

NS Klang: 0194817576

NS Damansara: 0186656910

NS Petaling Jaya: 0109841718

NS Shah Alam: 0168722887

NS Manjung: 0109795749

NS Langkawi: 0164004544

NS Alor Setar: 0196628382

NS Kulim: 0103196030

NS Cyberjaya: 0102309006

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gaya Hidup

Pembeli panik punca roti gardenia semakin ‘pupus’

Published

on

Sumber: Resepi Gardenia Supporters Club – GSC

Roti gardenia di pasaraya dan kedai runcit semakin pupus akibat daripada kerakusan pembeli panik.

Walaupun pengeluaran gardenia adalah ditahap maksimum tetapi tetap tidak dapat menyelesaikan masalah ‘kepupusan’ roti gardenia ini sehinggakan terdapat netizen yang memuat naik di laman twitternya dengan melelong roti gardenia pada harga RM699 nego tipis hanya untuk serious buyer Haha!

Mungkin roti gardenia juga perlu di catu oleh penjual. Satu keluarga satu roti. Agar usaha ini dapat menyelesaikan masalah ‘kepupusan’ roti gardenia di kedai-kedai berhampiran kita.

Dan kepada pembeli panik di luar sana, sebelum membeli, ingatlah orang lain juga. Kita sama-sama berjuang untuk menghentikan penularan COVID-19 ini, jadi kita perlu bekerjasama dalam pelbagai aspek agar Malaysia akan tetap harmoni.

Continue Reading

Gaya Hidup

Membina tabiat yang lebih baik dalam kehidupan dengan menggunakan strategi Sun Tzu

Published

on

Sun Tzu adalah ahli strategi ketenteraan legenda China purba dan beliau adalah penulis buku terkenal, The Art of War. Beliau adalah ‘Master of Soft Power and The Father of Agile Warfare’. Seseorang yang lebih suka menang tanpa berjuang atau beliau akan cuba untuk menang pertempuran yang lebih mudah terlebih dahulu.

Beliau menasihati tenteranya untuk membuat jalan dengan laluan yang tidak dijangka dan menyerang tempat yang tidak dijaga. Dia juga menyatakan, “Taktik tentera adalah seperti air. Seperti air, mengalir secara semulajadi, lari dari tempat-tempat yang tinggi dan ia mengalir deras ke bawah”. Oleh itu, dalam peperangan, cara itu adalah untuk mengelakkan apa yang kuat dan menyerang apa yang lemah.

Ajaran Sun Tzu memanjang jauh melampaui medan pertempuran kerana mereka fokus pada mencari cara yang paling mudah untuk mencapai matlamat tertentu. Pendekatan beliau boleh digunakan untuk segala-galanya dari pertumbuhan perniagaan, matlamat untuk menurunkan berat badan dan pembentukan tabiat manusia yang lebih baik.

Jom kita bincangkan bagaimana menerapkan strategi Sun Tzu dalam kehidupan seharian kita.

Perjuangan untuk membiasakan diri dengan tabiat yang lebih baik

Sering kali, kita cuba membina tabiat baru, mencapai matlamat besar, dan sebaliknya “menang dalam hidup” melalui kekuatan semata-mata. “Kami melawan pertempuran kami secara langsung dan menyerang musuh” – dalam kes ini, tabiat buruk kita adalah sesuatu yang paling kuat untuk kita lawan. Sebagai contoh:

  • Kita cuba mengikuti diet yang ketat semasa kita keluar makan malam bersama kawan-kawan.
  • Kita cuba menulis buku dalam persekitaran yang bising.
  • Kita cuba makan sihat di rumah yang penuh dengan gula-gula dan makanan yang tidak sihat.
  • Kita cuba melakukan kerja rumah sambil menonton televisyen.
  • Kita cuba menumpukan perhatian semasa menggunakan telefon pintar yang diisi dengan aplikasi media sosial, permainan, dan gangguan lain.

Dan apabila gagal mencapai matlamat kita, kita menyalahkan diri kita kerana tidak mencuba sedaya upaya. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, kegagalan bukanlah hasil daripada kemahuan yang lemah, tetapi hasil strategi yang buruk.

Pemimpin ketenteraan yang baik bermula dengan memenangi pertempuran mudah dan memperbaiki kedudukan mereka. Mereka menunggu sehingga musuh lemah sebelum mereka memulakan peperangan. Kenapa memulakan perang dengan memerangi pertempuran di kawasan yang dipertahankan dengan baik? Mengapa memulakan tabiat baru dalam persekitaran yang sukar?

Mari kita lihat kaedah Sun Tzu untuk membina tabiat yang lebih baik.

Contoh 1:

Sun Tzu: “Anda pasti berjaya dalam serangan anda jika anda hanya menyerang kawasan musuh yang tidak kuat.”

Diadaptasi: “Anda pasti dapat meneruskan tabiat anda jika anda hanya membina tabiat yang mudah untuk dilaksanakan.”

Contoh 2:

Sun Tzu: “Dia akan menang apabila dia tahu waktu terbaik untuk menyerang dan  bila waktunya untuk tidak berperang.

Diadaptasi: Kita perlu melakukan sesuatu tabiat yang mudah untuk dilaksanakan terlebih dahulu dan memilih untuk membuat sesuatu yang lebih sukar apabila kita telah bersedia

Untuk berubah menjadi seorang yang mempunyai tabiat yang lebih baik bukanlah sekadar soal kemahuan atau etika kerja. Ia juga memerlukan strategi yang baik. 

  • Jika anda cuba untuk membaca lebih banyak buku, jangan lakukannya di bilik yang dipenuhi dengan permainan video, Netflix, dan televisyen. Pindah ke persekitaran yang kurang gangguan.
  • Jika anda dikelilingi oleh orang-orang yang memandang rendah pada perubahan yang ingin anda lakukan pada diri anda, dekatkan diri anda bersama dengan orang yang mempunyai pemikiran dan impian yang sama seperti anda.

Kaji situasi anda. Bina tabiat dimana ia mudah untuk dilaksanakan.

Kedengarannya seperti mudah, tetapi berapa kerap kita menghadapi pertempuran yang sukar dan mengabaikan yang mudah? Kita mempunyai banyak masa untuk melawan pertempuran yang sukar. Jadi menangkan pertarungan yang mudah terlebih dahulu.

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: