Connect with us

Uncategorized

Jangan Salah Faham! SST bukan 16%, kebanyakan barang sifar cukai – Kastam

Published

on

Ketua Pengarah Kastam, Datuk Seri T Subromaniam menafikan yang kadar cukai servis dan jualan akan dijumlahkan kesemuanya. Kredit gambar: The Malaysian Reserve

Ketua Pengarah Kastam, Datuk Seri T Subromaniam menegaskan lagi sekali yang cukai perkhidmatan dan jualan (SST) yang akan diperkenalkan tidak berjumlah 16 peratus.

Kenyataan ini dibuat selepas Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengumumkan kadar cukai jualan dan perkhidmatan (SST) yang bakal dikuatkuasakan akan diletakkan pada kadar 10% untuk jualan dan 6% untuk perkhidmatan.

Pengumuman Menteri Kewangan tentang kadar cukai servis dan jualan (SST) semalam telah diputar belit pihak tidak bertanggungjawab. Kredit gambar: YouTube

“Kebanyakan barangan adalah 0 peratus cukai, ada beberapa brangan yang lima peratus, dan ada beberapa yang lain 10 peratus.

“Cukai perkhidmatan adalah enam peratus. Bukan dijumlahkan kesemuanya,” katanya pada sidang media di Kelana Jaya hari ini.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Belia

SOLS 24/7 memperkasakan belia daripada kumpulan B40

Published

on

SOLS 24/7 adalah sebuah organisasi kemanusiaan yang komited untuk berkhidmat, mendidik dan memperkasakan masyarakat miskin dan kurang berkemampuan.

Melalui pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial, SOLS 24/7 telah berusaha untuk mengubah komuniti yang kurang terlatih untuk mengembangkan potensi sebenarnya dalam mematahkan roda kemiskinan.

Menggunakan model dan reka bentuk khas – Sains Bahasa, Sains Teknologi dan Sains Kehidupan – organisasi ini telah menyediakan pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial secara percuma kepada masyarakat yang kurang berkemampuan di Malaysia.

Jom tonton siri pertama temu bual eksklusif MalaysiaBoleh.com bersama SOLS 24/7.

Continue Reading

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: