Connect with us

Uncategorized

Adik Fathia Latif menerima gelaran doktor pada usia muda

Fasiha Latiff menonjolkan semangat #MalaysiaBoleh. Tahniah!

Published

on

Fasiha Latiff adik kepada pelakon, Fathia Latiff baru sahaja menamatkan pengajiannya di Trinity College Dublin. Paling mendapat perhatian netizen apabila adik pelakon itu menerima gelaran doktor di usia muda. Sudahlah cantik, bijak pulak itu! Memang beauty with brain sungguh!

Semoga kisah ini memberi inspirasi buat anak muda di luar sana. Apa-apa pun kami dari Ohbulan! mengucapkan setinggi tahniah atas pencapaian yang membanggakan ini.

Buat pengetahuan korang, kolej ini adalah satu-satunya kolej konstitusi di University of Dublin. Ianya merupakan sebuah universiti penyelidikan yang terletak di Dublin, Ireland. Kolej ini diasaskan pada tahun 1592 oleh Ratu Elizabeth I sebagai “ibu” universiti baru, dimodelkan selepas universiti-universiti di Oxford dan Cambridge.

Gelaran “Trinity College” dan “University of Dublin” biasanya sinonim untuk tujuan praktikal. Ia adalah salah satu daripada tujuh universiti lama Britain dan Ireland, serta universiti tertua Ireland yang masih hidup. Trinity College dianggap sebagai universiti paling berprestij di Ireland dan antara yang paling elit di Eropah.

Artikel Asal:  OhBulan!

Sumber: Instagram Fasiha Latiff

Belia

SOLS 24/7 memperkasakan belia daripada kumpulan B40

Published

on

SOLS 24/7 adalah sebuah organisasi kemanusiaan yang komited untuk berkhidmat, mendidik dan memperkasakan masyarakat miskin dan kurang berkemampuan.

Melalui pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial, SOLS 24/7 telah berusaha untuk mengubah komuniti yang kurang terlatih untuk mengembangkan potensi sebenarnya dalam mematahkan roda kemiskinan.

Menggunakan model dan reka bentuk khas – Sains Bahasa, Sains Teknologi dan Sains Kehidupan – organisasi ini telah menyediakan pelbagai program pendidikan dan pemberdayaan sosial secara percuma kepada masyarakat yang kurang berkemampuan di Malaysia.

Jom tonton siri pertama temu bual eksklusif MalaysiaBoleh.com bersama SOLS 24/7.

Continue Reading

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Trending

MalaysiaBoleh.com

%d bloggers like this: