Connect with us

Uncategorized

Berita baik! Pengguna internet mungkin dapat rebat!

Published

on

Susulan penguatkuasaan Standard Mandatori bagi Harga Capaian (MSAP) yang berkuat kuasa 1 Januari lepas.

Menurut Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo, beliau mensasarkan harga jalur lebar tetap di Malaysia turun sekurang-kurangnya 25 peratus akhir tahun ini susulan pelaksanaan MSAP yang akan menyaksikan penurunan harga borong pembekal kemudahan, seterusnya harga pasaran kepada pengguna.

Menurut Gobind lagi, apa-apa pakej akan ‘back dated’ kepada 1 Januari, di mana ia dapat lihat yang telah membayar lebih sebelum ini akan diberi bayaran kembali.

Akhirnya, usaha kerajaan untuk menurunkan harga, meningkatkan kelajuan dan memastikan kualiti yang ada seiring kelas dunia, bergantung kepada kerjasama syarikat telekomunikasi di Malaysia.

Sumber: Berita Harian

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Uncategorized

Tidak akan memperkecilkan pihak lawan – Syed Saddiq Syed Abdul Rahman

Published

on

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: