Connect with us

Uncategorized

640km Hanya Perlu Satu Tangki Penuh!

Published

on

Pengembaraan Proton 1-Tank Proton Holdings Bhd di Wilayah Tengah berakhir dengan kejayaan pada 18 Julai 2018, membabitkan 36 peserta dalam 18 kereta yang meliputi jarak sejauh 640 kilometer, dengan hanya dengan satu tangki penuh bahan api.

Peserta yang terdiri daripada pengamal media, selebriti serta orang awam, memandu sama ada Proton Saga 1.3 transmisi pemboleh ubah berterusan (CVT), Persona 1.6 CVT atau Iriz 1.3 CVT, dari Pusat Kecemerlangan Proton di Shah Alam ke Ipoh dan kembali ke Setia Gemilang Auto, Shah Alam.

Perjalanan bermula di lebuh raya dengan peserta memandu laju antara 80km/jam dan 100km/jam sebelum memandu 60km/jam hingga 80km/jam di jalan alternatif dengan lalu lintas lain, projek pembinaan jalan, lori dan keadaan jalan harian biasa, kata syarikat pembuat kereta nasional itu dalam satu kenyataan.

Sebelum berakhir di garisan penamat, peserta melalui pengalaman pemanduan dinamik dan menggembirakan kenderaan PROTON, yang dilengkapi ciri keselamatan aktif ASEAN Lima Bintang kereta Persona dan Iriz, seperti kawalan kestabilan elektronik dengan kawalan cengkaman dan sistem brek anti-kekunci.

– Bernama

 

Kredit: MalaysiaKini

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Uncategorized

Tidak akan memperkecilkan pihak lawan – Syed Saddiq Syed Abdul Rahman

Published

on

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: