Connect with us

Uncategorized

Sivarasa Umum Program Baharu Kerajaan

Published

on

KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) — Kementerian Pembangunan Luar Bandar sedang mengkaji untuk melaksana program baharu pembasmian kemiskinan di beberapa negeri seperti Kedah, Kelantan, Perak, Sabah dan Sarawak.

Timbalan Menteri berkenaan, R. Sivarasa berkata langkah itu perlu diambil memandangkan negeri berkenaan dilihat kurang mendapat perhatian dari segi usaha pembasmian kemiskinan sebelum ini.

“Kerajaan komited dalam pelaksanaan program soal pembasmian kemiskinan dan peningkatan pendapatan di samping mengkaji program baharu yang boleh diperkenalkan terutama di Kedah, Kelantan, Perak, Sabah dan Sarawak,” katanya menjawab soalan Leow Hsiad Hui (PH-Hulu Selangor) pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Katanya, antara program yang dilaksanakan ialah program perumahan rakyat termiskin, program latihan kemahiran dan kerjaya, program peningkatan pendapatan dan program keusahawan lain seperti Cabaran Perniagaan Luar Bandar (RBC) bagi membantu meningkatkan pendapatan isi rumah luar bandar.

-Kredit: Bernama, MalaysiaKini

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: