Connect with us

Uncategorized

MELAMPAU! Penyokong Indonesia serang pasukan b19 Malaysia dengan batu dan botol!

Published

on

Meskipun tiada pemain yang mengalami kecederaan, sikap penyokong Indonesia mengecewakan kerana tidak menonjolkan semangat kesukanan. Kredit gambar: Malaysian Gazette

KUALA LUMPUR: The Malaysian football team were attacked by stones and bottles by Indonesian fans in the semi-final of the AFF Under-19 Cup at Stadium Gelora Delta in Sidoarjo, Indonesia on Thursday.

Pasukan bola sepak Malaysia ‘diserang’ dengan balingan batu dan botol oleh peminat Indonesia yang marah selepas perlawanan separuh akhir Piala AFF B-19 di Stadium Gelora Delta di Sidarjo, Indonesia semalam.

Kejadian tersebut berpunca apabila pasukan Malaysia mengalahkan Indonesia melalui penentuan penalti 3-2 selepas terikat seri 1-1 semasa masa tambahan.

Malaysia berjaya melepasi laluan sukar untuk ke pusingan apabila penjaga gawang Muhammad Azri Abdul Ghani muncul wira negara untuk mengatasi tuan rumah, Indonesia, dalam penentuan penalti itu.

Penyokong Indonesia yang tidak berpuas hati dengan keputusan perlawanan tersebut telah melontarkan objek kepada pasukan Malaysia. Kira-kira 26,000 penyokong pasukan Indonesia yang hadir di ke perlawanan tersebut.

Indonesian fans, unhappy with the outcome of the match, showed their frustration by attacking the Malaysian team. More than 26,000 Indonesian fans were at the stadium.

Menurut, Ketua Jurulatih Pasukan B-19 Malaysia Bojan Hodak mereka bernasib baik tidak mengalami sebarang kecederaan kerana sejurus selepas kejadian tersebut berlaku, mereka segera dibawa ke bilik persalinan untuk keselamatan.

“Saya kecewa yang perkara seperti ini masih lagi berlaku,” ujarnya lagi.

Malaysia bakal menemui Myanmar dalam saingan akhir Piala AFF B-19 pada Sabtu ini.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: