Connect with us

Uncategorized

Adik Fathia Latif menerima gelaran doktor pada usia muda

Fasiha Latiff menonjolkan semangat #MalaysiaBoleh. Tahniah!

Published

on

Fasiha Latiff adik kepada pelakon, Fathia Latiff baru sahaja menamatkan pengajiannya di Trinity College Dublin. Paling mendapat perhatian netizen apabila adik pelakon itu menerima gelaran doktor di usia muda. Sudahlah cantik, bijak pulak itu! Memang beauty with brain sungguh!

Semoga kisah ini memberi inspirasi buat anak muda di luar sana. Apa-apa pun kami dari Ohbulan! mengucapkan setinggi tahniah atas pencapaian yang membanggakan ini.

Buat pengetahuan korang, kolej ini adalah satu-satunya kolej konstitusi di University of Dublin. Ianya merupakan sebuah universiti penyelidikan yang terletak di Dublin, Ireland. Kolej ini diasaskan pada tahun 1592 oleh Ratu Elizabeth I sebagai “ibu” universiti baru, dimodelkan selepas universiti-universiti di Oxford dan Cambridge.

Gelaran “Trinity College” dan “University of Dublin” biasanya sinonim untuk tujuan praktikal. Ia adalah salah satu daripada tujuh universiti lama Britain dan Ireland, serta universiti tertua Ireland yang masih hidup. Trinity College dianggap sebagai universiti paling berprestij di Ireland dan antara yang paling elit di Eropah.

Artikel Asal:  OhBulan!

Sumber: Instagram Fasiha Latiff

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Uncategorized

Tidak akan memperkecilkan pihak lawan – Syed Saddiq Syed Abdul Rahman

Published

on

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: