Connect with us

Uncategorized

Dua Orang Pelajar Melayu dari Malaysia Baru Sahaja Memenangi Pertandingan Debat Bahasa Mandarin di CHINA!

Wow! Pelajar Melayu dari Malaysia berjaya memenangi pertandingan debat Bahasa Mandarin di China! Sesungguhnya #MalaysiaBoleh!

Published

on

Dua Orang Pelajar Melayu dari Malaysia Baru Sahaja Memenangi Pertandingan Debat Bahasa Mandarin di CHINA!

 

Nur Afifah Elias dan Arina Safwah Jailan telah mewakili daerah Hebei dalam pertandingan Debat Bahasa Mandarin Pertukaran Pelajar Asing 2018

 

061e

The competition, which involved students from 16 of the most well known universities in Beijing, began on 15 April and ended on 15 June, Berita Harian reported.

Pertandingan tersebut yang melibatkan pelajar dari 16 universiti terkemuka di Beijing bermula dari 15 April dan tamat pada 15 June 2018.

Nur Afifah Elias dan Arina Safwah Jailan, yang mewakili Hebei, sebuah daerah di utara China, berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir setelah melalui 5 pusingan dalam masa 3 bulan.

089a

Pelajar universiti berkenaan tampil sebagai pemenang selepas memenangi debat terakhir bertajuk “Vial on Social Media: Cancer or Cure’.

68c0

Tahniah untuk anda berdua! Kekalkan semangat #MalaysiaBoleh!

 

Kredit: EMBeijing/Facebook

Uncategorized

Beraya dengan Selamat! Selamat Hari Raya!

Published

on

Malaysia Boleh Raya

KEMBALIKAN SEMANGAT MALAYSIA BOLEH RAYA INI

Posted by Malaysia Boleh on Friday, May 22, 2020

Continue Reading

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: