Connect with us

Uncategorized

“Mewakili anaknya, hadiah dari Turki.. ” – Demi hajat anak, Norman Hakim berjumpa Mufti KL

Demi hajat anak, Norman Hakim berjumpa Mufti KL.

Published

on

Februari lalu, sebuah video pelakon Norman Hakim mengiringi anak sulungnya, Mohamed Danish Hakim ke Turki bagi memulakan pengajian hafazan menjadi tular serta mengundang sebak netizen.

Namun, pelakon drama bersiri Gerak Khas itu kembali tenang dan tidak lupa untuk mendoakan kesejahteraan anaknya sepanjang berada di sana.

Terbaru, suami kepada pelakon Memey Suhaiza itu telah mengambil kesempatan untuk bertemu dengan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri bagi menyampaikan hajat anak lelakinya yang berusia 15 tahun.

“‌Alhamdulillah, terima kasih kepada saudara @normanhakim_786 yang mewakili anaknya bagi menyampaikan hajat kepada kami hadiah yang amat bermakna iaitu sehelai jubah dan Imamah Turki.

“Hadiah daripada anaknya yang bernama Muhammad Danish Hakim yang sedang menuntut ilmu di bumi Turki. Alhamdulillah atas kurniaan ini dan semoga Allah SWT memberi kefahaman dan kejayaan kepada anakanda Danish,” ujar Zulkifli.

Terima kasih jugak yang saya sayangi Sahibus Samahah Datuk Mufti @drzulkifli.albakri hadiahkan kami sekeluarga buku hasil penulisan Datuk Mufti sendiri yang baru keluar dari 'oven' bertajuk Bayan Linnas;Penjelasan Isu2 Semasa berlandaskan Al-Quran,Sunnah & Hadis buat rujukan kehidupan kami sekeluarga @memeysuhaiza @abby_abadi112 @jaiezzany @danishhakim_243 @marissadania_ @mariadanishahakim_2008 @awishzarisz ❤️ . . @Regrann from @drzulkifli.albakri – ‌Alhamdulillah, terima kasih kepada saudara Norman Hakim yang mewakili anaknya bagi menyampaikan hajat kepada kami hadiah yang amat bermakna iaitu sehelai jubah dan Imamah Turki daripada anakdanya yang bernama Muhammad Danish Hakim yang sedang menuntut ilmu di bumi Turki. Alhamdulillah atas kurniaan ini dan semoga Allah SWT memberi kefahamman dan kejayaan kepada anakda Danish.

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

“Terima kasih jugak yang saya sayangi Sahibus Samahah Datuk Mufti @drzulkifli.albakri hadiahkan kami sekeluarga buku hasil penulisan Datuk Mufti sendiri yang baru keluar dari ‘oven’

“Iaitu bertajuk Bayan Linnas;Penjelasan Isu2 Semasa berlandaskan Al-Quran, Sunnah & Hadis buat rujukan kehidupan kami sekeluarga,” ujar Norman pula.

Niat murni anaknya itu disambut dengan rasa syukur oleh netizen yang rata-rata berharap agar remaja tersebut memperoleh kecemerlangan dunia akhirat.

Selamat maju jaya Danish!

Sumber : Norman Hakim , Zulkifli Mohamad

Uncategorized

Polisi Bumiputera – Hapus atau kekal?

Published

on

Polisi pro Bumiputera, wajar dikekalkan atau dihapuskan? Atau perlu lebih penambah baikan? #MalaysiaBoleh

Continue Reading

Uncategorized

Viral: Udang Galah RM1 Seekor Di Ampang

Peminat udang galah boleh serbu kedai brader ni. Semoga murah rezeki.

Published

on

By

Kalau ikutkan tidak ramai berpeluang untuk menikmati udang galah sepit biru berikutan harganya yang agak mahal mencecah antara RM30 hingga RM70 sekilogram di pasaran.

Bagaimanapun, peniaga, Hairazul Zainul, 35 tahun, menjual harga udang galah serendah RM1 berhampiran Jalan Utama Ampang, Ampang, Selangor.

Harga udang galah yang dijual oleh Hairazul adalah mengikut saiz bermula RM1 hingga RM2 seekor dan gerainya dibuka bermula jam 9 pagi setiap hari.

Menurut Hairazul, dia mula berniaga sebagai penjaja kecil sejak sepuluh tahun lalu demi menyara kehidupan keluarga dan anak-anaknya.

Menurut sumber, gerai milik Hairazul terletak berhadapan Balai Bomba Jelatek. Semoga perniagaan Hairazul terus berkembang maju.

Continue Reading

Uncategorized

Tidak akan memperkecilkan pihak lawan – Syed Saddiq Syed Abdul Rahman

Published

on

Continue Reading

Trending

%d bloggers like this: